Zingt u ook graag?

Elke maandag repetitie om 20:00 u.

Zingt u ook graag?

Elke maandag om 20:00 uur repeteert het koor in de grote zaal van de Baptisten Gemeente Stadskanaal Noord.

De grondslag van het koor is om op gepassioneerde wijze het evangelie door te geven door middel van het zingen van diverse liederen. Het koor dat is opgericht in 1914 door de Baptisten gemeente Stadskanaal Noord heeft al heel wat liederen gezongen. De dirigenten hebben op inspirerende wijze de liederen aan de koorleden aangeleerd. Zowel Johan W. Pots, de huidige dirigent, als de heer van der Baren waren een bron van inspiratie voor het koor. Tijdens de 2e wereldoorlog hebben de activiteiten van het koor uiteraard stil gelegen, maar zodra het weer mogelijk was is de “religieuze”draad weer opgepakt en heeft men veel optredens verzorgd.

Tegenwoordig worden liederen van verschillende componisten uitgevoerd. Met name de liederen van Johan Bredewout zijn erg geliefd bij het koor. Bewerkingen van diverse psalmen worden met veel overgave gezongen, maar ook liederen van andere componisten en uiteraard ook bewerkingen en arrangementen van de huidige dirigent, de heer Johan W. Pots, worden met veel passie gezongen. De Heer Wim Kramer begeleidt het koor zowel tijdens de repetities als de optredens regelmatig op de piano.

“Polyphonie” vormt samen met het zangkoor “Looft den Heer” uit Muntendam al meer dan 30 jaar, het Christelijk Groot Gemengd Koor Muntendam-Stadskanaal. Dit koor staat eveneens onder leiding van Joh. W. Pots en Ronald IJmker uit Nieuwlande begeleidt het koor op het orgel.

Heeft belangstelling om in het koor mee te zingen dan kunt u contact opnemen met mevrouw Gretha de Boer.
Ook kunt u de repetitie avond bezoeken om een indruk te krijgen van het repertoire en kennismaken met de koorleden..

Deel dit bericht op…
Share on Facebook

Facebook