Een stap vooruit!

De Alpha cursus!

http://baptisten-stadskanaal.nl/wp-content/uploads/2018/08/Groep-mensen-tafel-kletsen-gezellig-alpha-2018-bgsn.jpgEen stap vooruit!

Ontmoeten, vragen en ontdekken. Dat doe je op Alpha. Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.

Carlo: De Alpha cursus is net een puzzel elke keer als ik kom, valt er een volgend stukje op zijn plaats. Ik begin het plaatje te zien.
Ik ben niet kerkelijk opgevoed en stond behoorlijk anti gelovig in het leven. Van wat ik van de kerk had begrepen, was het een behoorlijk hiƫrarchische bedoening. En als ik ergens een broertje dood aan heb, dan is het aan hiƫrarchie. Een paar jaar geleden helemaal.

Ik was een eenling. een rebel. Wilde alles graag zelf doen.
Als dingen me niet bevielen, liep ik weg. Ik was super koppig en heel eigenwijs. Maar ik was en ben, ook iemand met een grote interesse. Ik wil weten hoe dingen in elkaar steken. Niet omdat ik het gevoel heb dat ik met die kennis iets moet doen, maar gewoon omdat ik de dingen wil weten en snappen.

De Alpha cursus heeft mij heel goed geholpen om beter te begrijpen waar het in het leven om gaat. Relaties zijn spannend. Zij zijn het belangrijkste in ons leven -onze relatie met onze man of vrouw, vriend of vriendin, ouders, kinderen, kleinkinderen, vrienden enz.

Het christelijk geloof gaat meer over relaties dan over regels.
Het gaat meer over een persoon dan over een filosofie. Het draait om de belangrijkste relatie die er bestaat: een relatie met God die ons heeft gemaakt. Jezus zei dat het eerste en grootste gebod is: God liefhebben. Het tweede is het liefhebben van de mensen om ons heen. Relaties, daar gaat het om!

De Alpha cursus: Een stap voorruit!
Tijdens Alpha ga je op ‘reis’ met elkaar. Je reist samen door de basis van het christelijk geloof. Het is een reis die de deelnemers een stap verder kan brengen. De puzzelstukjes kunnen in elkaar vallen en je begint het plaatje te zien.

Is je interesse gewekt?
Wees welkom op de Alpha cursus in Stadskanaal.
Hier vind je nog meer informatie. De Alpha cursus.

De bijeenkomsten vinden in een kleine groep van maximaal 10-12 personen plaats.
Elke Alpha bijeenkomst bestaat uit 3 onderdelen:
– Lekker: We beginnen met een heerlijk bakje koffie, thee of fris met een heerlijk stuk appelgebak.
– Informatie: Er wordt een inleiding door Klaas en Annemiek gehouden die op de bijbel is gebaseerd en er worden eigen ervaringen gedeeld.
– Gesprek: In de groep kan je al je vragen en gedachten kwijt door de gesprekken die er zijn.
De sfeer is gemoedelijk, ongedwongen en gezellig. We zijn met elkaar in gesprek.

Jij bent meer dan welkom!

Alpha-avonden zijn op de 1e en 3e dinsdag van de maand (dus elke 14 dagen), startend op 18 september 2018.
De avonden starten op 19.30 koffie, thee, fris met heerlijk gebak met om 20:00 uur een interessante inleiding en we eindigen rond 21.30 uur
Als volgt hier de data:
18 september(3e dinsdag van september) 2018
2, 16 en 30 oktober 2018
13 en 27 november 2018
11 december 2018
8 en 22 Januari 2019
5 februari 2019 (Slotavond).

Meld je aan via de website van Alpha Nederland en bezoek de inspirerende Alpha avonden in de baptisten gemeente stadskanaal noord.
Volg deze link:
Wil je eerst mondeling meer informatie bel dan met Geert Mulder 06-55558881

Deel dit bericht op…
Share on Facebook

Facebook

Share on Google+

Google+